Globalizarea omenirii în era conștiinței – Conferinta sustinuta de Razvan Buzatu – 29 Iulie, ora 11.00 – (Live)

Globalizarea omenirii în era conștiinței – Conferinta sustinuta de Razvan Buzatu – 29 Iulie, ora 11.00 – (Live)

  • Asistăm la dispariția valorilor? Așa pare. Și dacă nu este așa?
  • Oare culturile noastre sunt cel mai mare pericol pentru noi, pentru că ne mențin în trecut sau sunt cele ce ne vor ajuta să trecem la următoarea etapă, cea a conștiinței individuale și, în cele din urmă, la conștientizarea unei conștiințe globale? Cât de mult suntem ancorați în trecut?
  • De ce căutăm în afara noastră ceea ce, de fapt, găsim ferecat de noi înșine în interiorul nostru? Tânjim atât de mult după libertate încât, din disperare, am ajuns sa ne distrugem unii pe alții prin fel de fel de mijloace sau instrumente mentale și fizice, inclusiv prin social media?
  • Se mai regăsesc tinerii în lumea de astăzi? Oare tinerii din generațiile trecute s-au regăsit în acele fărâme ale societății care ne-au condus la societatea de astăzi? Oare nu au reacționat în feluri similare, doar că trăiau alte timpuri istorice?
  • Oare din disperarea de a străpunge înțelesurile societății, au ajuns să creadă că viitorul ține doar de a se ascunde în spatele unor instrumente și tehnologii care cred ca îi eliberează și îi fac mai puternici?
  • Cât de mult ne ascundem de noi înșine și de cei din jurul nostru? Ne pregătim atât de riguros profesional si ajungem în punctele în care credem iluzoriu că facem performanță, doar ca să epatăm în a găsi soluții hibride de a conviețui unii cu ceilalți?
  • Oare dacă vom da putere tehnologiilor inteligenței artificiale asupra noastră și asupra sistemelor pe care le-am creat în cadrul ecosistemului Planetei Pământ, credem că scăpăm de profunzimile inteligenței emoționale, care de fapt, ne conduce viețile? Nu ne-a ajuns și nu ne ajunge că, de mii de ani, ne-am convins pe noi înșine să dăm putere asupra sistemelor create de noi asupra noastră și asupra întregii societăți, doar pentru că ne-a fost și ne este frică de puterea noastră interioară? Oare chiar credem că hibridarea cu tehnologia sistemelor artificiale ne va îmblânzi natura noastră umană?
  • Nu aceasta a fost de fapt lupta noastră cu noi înșine și cu întreaga lume de-a lungul timpului?

Acestea sunt doar câteva din infinitatea de întrebări ce ne încolțesc în mințile noastre în călătoriile către globalizarea Omenirii spre Conștiință, pe care vreau să le discut împreună cu voi.