Povestea unui loc din care izvorăşte viitorul

Povestea unui loc din care izvorăşte viitorul

Conferinta sustinuta de către Dr. ing. Florin Munteanu m.t. al AOSR, m.c. al ASTR,

Presedinte fondator al CSC-centru UNESCO

Departe de zgomotul lumii, izolat de ape, un loc numit “Inelul de Piatra” isi asteapta locuitorii. Este pentru a 30-a oara! Timp de 10 zile, locul atrage visatorii, vizionarii, exploratorii lumii de maine. Este locul in care arta si stiinta s-au impletit natural generand viziunea unei noi lumi, germenii unei noi societati.

Aici, in cele trei decenii, s-a structurat saltul conceptual de la Complicat la Complex, de la Liniar la Neliniar, de la Mecanic la Organic! S-a nascut o „scoala fara ziduri”! S-a experimentat o forma de dezvoltare a Ratiunii si Emotiei intr-un context multi-generatie, multi si transdisciplinar.

Altfel spus, acest loc, cunoscut sub numele de Atlantykron, poate fi considerat o sursa din care, intre orient si occident, se naste viitorul. Un viitor in care Omul se intregeste prin armonia dintre Stiinta, Arta si Spiritualitate. Si, pentru a sustine aceasta afirmatie, voi trece in revista in interventia mea cele prezentate de-alungul timpului in atelierul de „Stiinta Complexitatii”. Veti vedea cate au fost postulate, evocate, prezentare, ce pareau desprinse din cartile de SF, dar care azi sunt aplicatii obisnuite, bazate pe noi principii si teorii.

Sper ca Atlantykron sa isi asume misiunea de a fi „locul in care se naste Viitorul”.

Leave a Reply