Atelierele Știință&Tehnică

Atelierele Știință&Tehnică

PREGĂTIM TINERII PENTRU IMPACTUL CU VIITORUL!

Asociația Science&Technology și Asociația Start Evo

cu sprijinul Nuculearelecrica și Carpat Energy

Indiferent de vârstă și sex, în atelierele noastre vei găsi mereu ceva nou de făcut: fie că vrei să meșterești ceva, să proiectezi, să desenezi, să filmezi, să montezi, să faci animație, să înveți să pilotezi o dronă, să programezi roboți sau să comunici eficient. Ne vedem în fiecare zi, în fața Scenei, de la ora 9.00, iar după atelier te invităm la cursul lui Cristian Presură.

În afară de atelierele deja tradiționale: Arduino & Programare & Fotovoltaice, Animație&film, Desen 3d&muzică asistată de calculator, Comunicare & Jurnalism anul acestă aducem: ATELIERUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI TESTAREA INTELIGENȚELOR MULTIPLE, coordonat de Georgia Deaconu și ATELIERUL DE SUPRAVIEȚUIRE, coordonat de Relu Nica. Alături de ei: Daniela Bănuță, Alina Ferșeta, Constantin Ferșeta, Vladimir Bănuță.

 Arduino & Programare & Fotovoltaice: 

Dacă ești pasionat de robotică, sisteme inteligente și șurubăială aici este locul tău. (Atelier deschis: 5 h, în 5 zile, pentru 10 persoane): Dominic Trif, Matei și Ștefan Ferșeta.

La atelierul de robotică ST participanții vor avea o experiență captivantă alături de roboții mBot, Tobbie și Lego Boost.

Mbot-ul va impresiona cu abilitatea sa de a urma linii prestabilite (îl mai puteți și programa), în timp ce Tobbie va crea o interacțiune distractivă prin modul „Follow Me”. Lego Boost va permite programarea personalizată, oferind participanților libertatea de a-și exprima creativitatea. Acest atelier va oferi oportunitatea de a explora roboții și de a învăța abilități tehnice și programare, deschizând uși către un viitor plin de inovație și descoperire.

Program : O să îl afișăm in funcție de celelate cursuri. (Probabil pe la ora 16-16:30)
Trainerii cursului, de la stanga la dreapta: Ștefan, Dominic, Matei. Ei sunt pasionati de informatica, programare (C/C++), robotica, design 3D.

Animație&film: Bogdan Mihăilescu este regizor, are un doctorat în animație și va povesti la Atlantykron cum poți da viață unui desen folosind cele mai noi tehnologii de animație. Este unul dintre discipolii Maestrului Gopo. (Atelier deschis: 5 h, în 5 zile, pentru 10 persoane).

Desen 3d&muzică asistată de calculator: Ana, Maya & Friends 

(Atelier deschis: 5 h, în 5 zile, pentru 10 persoane).

Comunicare & Jurnalism: Viitorul se construiește sub ochii tăi, de aceea îți oferim posibilitatea de a discuta și ați valida idei alături de cei mai buni comunicatori ai științei din România, cercetători, scriitori sau jurnaliști. Durata atelierului: 1 h în fiecare zi, dacă nu plouă (dacă plouă, 2 h).  Tehnici de filmare și montaj: Cornel Lazăr (Atelier deschis: 5 h, în 5 zile, pentru 10 persoane).

Alți invitați:
29 iulie – Despre scris cu Marian Coman. Ce să faci și să NU faci ca să devii scriitor în România
* O discuție sinceră despre relevanță, încredere și credibilitate pe piața literară din România cu scriitorul și editorul Marian Coman

 

Atelierul de robotica ST