Atelierele Știință&Tehnică: de la Arduino, la animație și tehnici de comunicare

Atelierele Știință&Tehnică: de la Arduino, la animație și tehnici de comunicare

Activitati sustinute si organizate de către Știintă și Tehnică

Vino să înveți ceea ce nu ai putea învăța în nici o școală și ține cont de faptul că 80% dintre meseriile anului 2030 nu au fost încă inventate.

Singurul mod de a te pregăti pentru Ziua de dincolo de Mâine este cu atelierele S&T!

Indiferent de vârstă și sex, în atelierele noastre vei găsi mereu ceva nou de făcut: fie că vrei să meșterești ceva, să proiectezi, să desenezi, să filmezi, să montezi, să faci animație, să înveți să pilotezi o dronă, să programezi roboți sau să comunici eficient. Avem kituri de desen 3D și o imprimantă 3D, avem echipamente de VR și mentori care te pot ghida să ajungi acolo unde îți dorești.

 

Arduino & Programare: Abibula Aygun este electronist, pasionat de robotică, astronomie, drone, printare 3D. Creează diverse sisteme inteligente și semnează rubrica de robotică din revista Știință&Tehnică sub pseudonimul Profesorul Diodă. La Atlantykron, ne oferă în fiecare zi un subiect nou, dintre cele care îl pasionează, timp de o oră. Atelier pentru max. 10 persoane

 

Realitate Augmentată și Virtuală: Explorează lumea Meta și cele mai noi tehnologii interactive, folosind cu echipamente de ultima generație. Cu ajutorul unui Oculus Meta Quest 2, vei cânta la un pian virtual; vei explora realitatea augmentată cu ajutorul unor telefoane și tablete cu grafica personalizată și o aplicație special construită de instructorul acestui atelier, drd Emil Drăgan.

Atelier desfășurat într-o singură zi, cu posibilitatea prelungirii

 

Animație, film, holograme: Bogdan Mihăilescu este regizor, are un doctorat în animație și va povesti la Atlantykron cum dai viață unui desen folosind cele mai noi tehnologii de animație.

Și nu rata seara de animație pe care am pregătit-o!

Durata atelierului: 5 h, în 5 zile, pentru 15 persoane

 

Comunicare & Jurnalism: Viitorul se construiește sub ochii tăi, de aceea îți oferim posibilitatea de a discuta cu cei mai buni comunicatori ai științei din România, cercetători, scriitori sau jurnaliști. Traineri: Daniela și Adrian Bănuță, jurnaliști; Vladimir Bănuță, student la Communication & Emerging Media, SNSPA. Tehnici de filmare și montaj: Cornel Lazăr

Durata atelierului: 1 h în fiecare zi, dacă nu plouă (dar dacă plouă, 2 h)

 

 

Echipa Știință&Tehnică a lansat cluburi de știință în peste 600 de licee. Suntem prezenți în orașe cu spectacole de știință, în Caravana Știință & Imaginație. Organizăm periodic întâlniri, conferințe și festivaluri. Mai ales, suntem parte a celei mai longevive  reviste: Știință&Tehnică.

 

Noi oferim mentori pentru cei care vor construi Ziua de dincolo de Mâine. Indiferent de vârstă și sex, în atelierele noastre vei găsi mereu ceva nou de făcut: fie că vrei să meșterești ceva, să proiectezi, să desenezi, să filmezi, să montezi, să faci animație, să înveți să pilotezi o dronă, să programezi roboți sau aplicații VR. Aducem kituri de desen 3D, de realitate virtuală, o imprimantă 3D. Vino să ne cunoști!