Badminton

Badminton

Originile badmintonului au fost descoperite în India, China şi chiar în Polonia, dar aceste cercetări istorice sugerează doar asemănări generale. Badmintonul şi-a căpătat denumirea de la ducele englez de Beaufort a cărui moşie de la ţară – numită Badminton – a fost locul unde în 1873 a avut loc o petrecere în aer liber. Invitaţii au jucat acest joc şi l-au numit ulterior „ jocul de la Badminton ”.

Regulament

     Punctul este obtinut de un jucător care loveste fluturasul peste plasa si aceasta cade pe pamant in terenul adversarului. Punctul se pierde cand fluturasul loveste plasa sau cade in afara terenului de joc. Puncte se mai pierd si cand se comit greseli. Greseli: – fluturasul loveste sportivul – corpul sportivului sau racheta sportivului ating plasa – fluturasul atinge pamantul inainte sa treaca de plasa – fluturasul este lovit de doua ori

   Ca sa castige un punct sportivul trebuie sa se afle la originea servei. Regulament serva: – Serva se face in diagonal – Picioarele servantului trebuie sa atinga amandoua pamantul – Serva trebuie sa se faca deasupra taliei Concursul se termina cand sportivul ( sportivii ) castiga doua seturi din trei, de 15 puncte .