Hackathon

Hackathon

O insulă. Zece zile. Software.

Atlantykron s-a înfiripat din pasiunea unor oameni pentru literatura science-fiction, pentru tehnologie și pentru inovație. Acești pionieri ai viitorului au simțit nevoia de a se întâlni periodic pentru a-și împărtăși cunoștințele și pentru a explora împreună fascinantul univers al imaginației umane, cu scopul de a străpunge dincolo de marginile culturii și ale științei prezentului.

Atlantykron a avut șansa de a se naște într-un moment care-i va permite să crească o dată cu tehnologia, să o cunoască, să o îmbrățișeze și să o adopte. Astfel, ideile și năzuințele pionierilor Atlantykron au devenit realitate. Ei sunt cei care au născut tehnologia viitorului lor, cea a prezentului nostru. Ei sunt cei care ne-au primit în mijlocul lor și ne-au oferit libertatea de a crește, învățându-ne să năzuim la cele mai îndrăznețe idealuri. Ei ne-au inspirat curajul de a ne deschide aripile și tot ei ne-au dat elanul de a zbura, susținându-ne în fiecare clipă pentru ca noi să putem continua această misiune.

Iată că a sosit momentul în care noi să ne putem aduce aportul în această lucrare măreață, continuând munca înaintașilor noștri. Noi suntem generația care s-a născut și a crescut alături de tehnologia creată de ei. Acum ne putem folosi de cunoștințele dobândite pentru a crea alături de ei și pentru a ne provoca reciproc. Acum aducem aportul generației noastre în Academia Atlantykron.

Mă numesc Bogdan Cismariu și vă invit să fiți parte a primului Hackathon organizat în cadrul Atlantykron. Programatori, indiferent de limbajul preferat și indiferent de nivelul de pregătire, este momentul să contribuim cu amprenta generației noastre la eforturile pionierilor Altantykron. Pasionați de software sau de hardware, graficieni sau designeri, antreprenori, profesori sau mentori, vă invităm să fiți parte a acestei inițiative și să ne sprijiniți în depășirea provocărilor pe care ni le asumăm.

Ne propunem ca împreună să identificăm probleme pertinente ale prezentului, urmând ca la sfârșitul celor 10 zile petrecute împreună pe insulă să prezentăm soluții reale și funcționale pentru aceste probleme. Soluțiile vor fi publicate pe internet pentru a putea fi accesate, utilizate, îmbunătățite și adaptate în mod liber de oricine dorește acest lucru.

Coordonator: Bogdan Cismariu