ATELIERUL de COMUNICAȚII RADIO

ATELIERUL de COMUNICAȚII RADIO

Radioamatorii din toată lumea vor afla de aventura ATLANTYKRON cu ajutorul unui indicativ special și al invitaților care vor opera stația de radioamatori instalată permanent pe insulă.

Echipa este pregătită să îți răspundă la toate întrebările privind din domeniul comunicațiilor de amator!

 

TEME PREZENTATE:

 

  1. 1. MAGIA UNDELOR RADIO – “SĂ VEDEM” undele radio !

Tehnologia SDR (Soft Defined Radio) în mâna experților produce curiozitatea începătorilor. În acest fel vă vom arăta tehnologii noi privind vizualizarea în timp real al specrului radio. Vom avea posibilitatea să ascultăm și să analizăm semnalele radio recepționate în toate benzile  autorizate!

 

  1. COMUNICAȚII DE RADIOAMATORI – Curs începători

Oferim gratuit fiecărui participan sprijin și expertiză pentru a cunoaște ce înseamnă să fii radioamator și cum poți învăța lucruri noi în fiecare zi în toate aspectele pe care le presupune acest hobby. Fie că dorești să faci o carieră în comunicațiile radio profesionale sau doar să practici acest hobby echipa te va învăța tot ce ai nevoie să faci primii pași pentru a putea utiliza stațiile de radioamatori. Îți vom prezenta tot ce este nevoie să ajungi radioamator. Vom face împreună o călătorie virtuală privind folosirea unor tehnologii revoluționare și  moduri practice de a contacta pasionați de unde radio din toată lumea! Cei ce doresc să devină radioamatori vor putea să obțină “Certificatul de Radioamator Receptor – SWL”.

 

  1. EXPERIMENTE INEDITE CU ANTENE – Antene pe apă!

Avem posibilitatea să proiectăm împreună antene și să le măsurăm parametrii așa că ne vom juca cu tehnologiile și vom căuta răspunsuri tehnice.

Inovația ne va însoți pe parcursul acestei teme.

 

  1. CUPA ATLANIKRON 2023 – Concurs SWL

Organizăm o activitate relaxantă dar plină de provocări. Vom lua contact cu receptoarele de unde scurte și vă vom învăța ce putem face cu ele. Vom învăța despre programe de logare și cum le putem folosi pentru a participa într-un concurs și să obținem o diplomă.

 

  1. STAȚIA YP0IP – Activitate permanentă în benzile de radioamatori

Radioamatorii din toată lumea vor afla de aventura ATLANTYKRON cu ajutorul unui indicativ special și al invitaților care vor opera stația de radioamatori instalată permanent pe insulă.

Echipa este pregătită să îți răspundă la toate întrebările privind din domeniul comunicațiilor de amator!

Vă provocăm să ne surprindeți !

Organizator: Asociația RadioȘtiința

30 iulie – 04  August- 2023

Ediția din 2023, susținută de Asociația RadioȘtiința vine să vă prezinte ultimile noutăți în domeniul comunicațiilor prin radio al acestui interesant hobby care este radioamatorismul.   O echipă de entuziaști cu experiență de decenii vine în fața dumneavoastră cu domenii reinventate pentru tinerii din prezent. Predomină actvitățile practice, experimentele inedite pe înțelesul fiecăruia, care au menirea să vă stârnească curiozitatea și să vă îmbogățească cunoștințele din domeniul comunicațiilor prin unde radio.

Instructor: MIRCEA CĂRNICEANU

Despre noi:  Asociația RadioȘtiința

 

15 Martie 2023

Asociația RadioȘtiința (sigla) a fost înființată ca o necesitate vitală privind dezvoltarea radioamatorismului în România. Este o misiune pe care o realizăm în acord cu statutul asociației implicându-ne în acțiuni de informare, pregătire și susținere materială a copiilor și a radioamatorilor începători care aleg să practice acest hobby.

Suntem o echipă de profesori, educatori aflați în vărful carierei și radioamatori cu experiență care ne-am unit cunoștințele într-un efort comun cu scopul de a oferi copiilor sprijinul de care au nevoie pentru a descoperi radioamatorismul în toate aspectele lui.

Funcționăm ca o asociație, națională, independentă cu filiale în județele din țară și ne identificăm existența cu dedicația cu care acționăm pentru ca radioamatorismul să se dezvolte și să se extindă în mediul școlar apelând la expertiza pe care o deținem în formarea copiilor în procesul lor firesc de a deveni mai buni.

Acționăm în strânsă cooperare cu sistemul de educație românesc pentru a putea  identifica și dezvolta metode adecvate de transfer a valențelor pozitive necesare în dezvoltarea personală a copiilor.

Avem ca obiectiv principal prezentarea radioamatorismului ca un hobby pe înțelesul fiecăruia, de a stârni curiozitatea și a determina copiii să dorească să descopere mai multe din domeniul comunicațiilor prin unde radio în regim de amator. Pregătim copiii în domeniul comunicațiilor prin radio astfel să își descopere vocația pentru a alege mai ușor o viitoare meserie.

Organizăm concursuri de radioamatori și evenimente în aer liber cu ajutorul voluntarilor. În permanență suntem conectați la noutățile din domeniul comunicațiilor prin radio și realizăm periodic întâlniri tematice pentru informare și dezbatere. Suntem implicați activ și relaționăm cu ministerele, autoritățile naționale și instituții ale statului pentru a oferi expertiză și a furniza maximă competență în procesul de informare și legiferare în aspecte ce fac referire la radioamatorismul din România.

Ne finanțăm activitățile și beneficiile pe care le acordăm membrilor asociației prin accesarea programelor comunitare private, donații și a platformelor de fund-rising internaționale.

Abordăm toate domeniile radioamatorismului începând cu a prezenta hobby-ul radioamatorism,  a organiza cursuri de radioamatorism pentru toate vârstele cu posibilitatea de a obține certificat de radioamator de recepție – SWL și a participa la sesiunile extraordinare ale ANCOM, organizăm rețele radio de urgență și oferim posibilitatea tuturor membrilor de a participa în cadrul unei echipe reprezentativă la concursurile naționale și internaționale de radioamatori (Romanian Contest Team – RCT).

Gestionăm un birou național de QSL pentru membrii asociației și distribuim gratuit corespondența primită.

Suntem membrii ai European Radio Amateurs’ Organization – EURAO, (sigla) statut care ne conferă legitimitatea de ne face auzită vocea în privind radioamatorismul românesc în forumuri ale UN, ITU și CEPT.