Păturica Rotunda Science Fiction

Păturica Rotunda Science Fiction

Păturica rotundă S.F.

 

Omul este fascinat de poveștile trecutului, dar și de viitor, pe care îl privește plin de curiozitate. Ambele se găsesc în folclor, în povești, epopei și, mai recent, în literatura de anticipație, fantasy, horror ori fantastică.

 

Anul acesta, Păturica rotundă SF continuă activitatea începută pe 6 august 2004. Dezbaterile vor avea loc pe malul Dunării, în zona La Pietre (partea stângă a drumului dinspre Amfiteatru spre zona bacurilor). Ședințele vor avea loc în fiecare zi din perioada 30 iulie – 4 august, încep la ora 23:50 și durează aproximativ două ore.

Programul Păturica rotundă SF se apropie de două decenii de activitate pe insula de la Capidava. Printre realizările sale se numără împărtășirea bucuriei de a citi către foarte mulți tineri, deschiderea universului anticipației pentru ei, ghidarea primilor pași in arta scrierii pentru autori ce devin din speranțe, certitudini.

instructor Lucian Cristian OANCEA

 

Lucian C. Oancea s-a născut la Iași, însă prima jumătate a vieții și-a petrecut-o la Galați. A studiat dreptul administrativ și metalurgia, cu specializare în petrochimie. A lucrat în presă peste zece ani, la mai multe publicații locale, și a colaborat la ZIUA și COTIDIANUL. La mijlocul anilor 2000, a fost activ în domeniul anticariatelor, dar compania sa a fost  doborâtă de criza economică din 2008. După ce s-a mutat la București, s-a implicat în mai multe cauze ale societății civile. Și-a propus să ajungă prima oară la ATLANTYKRON în 1996, însă drumul a fost „anevoios“ și prima ediție la care a reușit să participe a fost abia cea din 2004.  De atunci, a organizat și se ocupă în continuare de Păturica rotundă SF, iar din 2009 a dezvoltat proiectul Wolf’s Pack — cenacluri literare cu specific science fiction. Din 2017, este editorul revistei SF/F/H ZIN. Înființează în 2018 ONG-ul Asociația pentru Ecologie și Turism PRO ECO-TUR, filiala București, reușește realizarea primei ediții CoNAnt (Consfătuirea Națională de Anticipație – 29 februarie 2020) și este directorul fondator al revistei cu apariție lunară ePRO (2020).