Stiinta complexitatii

Stiinta complexitatii

Acest curs face parte din programul Atelierului de Complexitate a Centrului pentru Studii Complexe. Programul detaliat.

Stiinta complexitatii – punte intre Societatea Cunoasterii si Societatea Constiintei

Instructor: dr. Matei Mircea Bogdan

Conferinta va aduce lumina asupra sensului fizic al existentei umanitatii, un plus de siguranta in operarea si clasificarea mai riguroasa a unor subiecte de natura pseudo religioasa si stiintifica, si va fi sursa de fundamentare a noi directii de cercetare exploratorie asupra legaturilor profunde GAIA-OM.
Domenii ce vor fi sursa de subiecte:

a) Bioetica: Sensul cercetarii, sensul limitelor-dezvoltarilor.
b) Biosemiotica: definirea autentica a insasi termenului „notiune”. -Intelegerea importantei si folosului castigat prin folosirea unui fond comun de intelesuri si sensuri.
c) Stiinta Complexitatii astazi:
-poate oferi conceptual posibilitatea analizei unor posibile conexiuni intre scoli de medicina diferite: occidentala, orientala, naturista, energetica.
d) Medicina de ieri si de azi a prezentat mereu nevoia punerii unui diagnostic cat mai aproape de realitatea bolii si nevoia aplicarii unui tratament cat mai adecvat. Suntem la etapa in care noi principii de stabilire a prezentei bolii, si noi cai de aplicare a unui tratament sunt pe cale de a lua nastere.
e) Traditia Ortodoxa- dinspre vietile Sfintilor Parinti spre intelegerea unei lumi de maine ( Lumina necreata, Indumnezeirea omului prin Har).