Tir cu arcul

Tir cu arcul

Tirul cu arcul este arta, tehnica sau abilitatea de a propulsa săgeți, folosind un arc. Din punct de vedere istoric, tirul cu arcul a fost folosit pentru vânătoare și luptă, iar în timpurile moderne, utilizarea sa principală este în sport (tirul cu arcul fiind o probă olimpică) și în activitățile de agrement.

Regulament

   Activitatea va fi condus de catre o persoana desemnata de organizator, care raspunde de organizarea si de securitatea competitiei.           Instructorul va avea la dispozitie un dispozitiv de semnalizare acustic, cu care va da startul sau va dispune incetarea tragerilor, de cate ori va fi necesar pentru buna desfasurare si securitatea concursului.

   Este preferabil ca directia principala de tragere sa fie spre nord. Arcasii vor trage numai dupa semnalul sonor dat de instructorul concursului In toate cazurile cand din cauza nerespectarii regulilor, un concurent pune in pericol buna desfasurarea sau sanatatea vreunei alte persoane, acesta va fi eliminat imediat din concurs. Armarea arcului va fi facuta in asa fel incat in caz de declansare accidentala a arcului sageata sa nu poata parasi zona sigura. Nici un tragator nu are voie sa atinga echipamentul altuia, fara permisiunea expresa a acestuia.