Aurel Cărășel

Aurel Cărășel

Scriitor
Ani participare: .

Biography

Aurel Cărășel este profesor, ziarist și scriitor român și unul dintre membrii fondatori ai Academiei Atlantykron.

Aurel Cărășel a absolvit Facultatea de Filologie din Craiova în 1984 și Facultatea de Jurnalistică și Științele Comunicării din București în 1994.

În științifico-fantastic s-a implicat din anul 1980. Aurel Cărășel a condus cenaclurile „Henri Coandă“ și Asociația Creatorilor de SF ambele din Craiova și „Atlantis-Club“ din Cernavodă.

În vara anului 1989, împreună cu Alexandru Mironov și Sorin Repanovici, fondează tabăra de vară Atlantykron.[5]

A lucrat ca redactor la mai multe publicații științifico-fantastice. Aurel Cărășel a condus timp de trei ani revista CPSF. A debutat în 1981, în Știință și Tehnică, cu povestirea „Stelara Fata Morgana“.

A publicat povestiri în Anticipația,[6] Jurnalul SFCurierul NaționalConvorbiri LiterareStar Trafic SFMagazinStrict SecretAlmanahul RamuriAlmanahul Rebus sau în Almanahul Anticipația;[7] fiind prezent și în unele antologii ca um ar fi Cronici microelectroniceAvertisment pentru liniștea planetei„β” – Antologie de literatură fantastică și SF (1996), Călătorii în timpAntologia science-fiction Nemira ’95.

Ca traducător a tradus unele lucrări ale lui Murray Leinster (Planeta uitată), Robert Silverberg sau David Brin (Războiul elitelor).

Din 2016 a editat și a publicat povestiri în câteva antologii denumite Galaxia sudică publicate în Colecția SFFH a Editurii Tritonic.

A obtinut mai multe premii, printre care: Premiul pentru roman al editurii Nemira pentru La capatul spatiului (1997), Premiul pentru roman al editurii Nemira pentru Lumile Curcubeului (1999) si Premiul de incurajare al Asociatiei Europene de SF (1999). Bibiografie selectiva: Vanatoare de noapte (1995 – roman, cu pseudonimul Harry T. Francis), La capatul spatiului (1997 – roman), Razboinicii Curcubeului (1996 – povestiri si nuvele). Non-fiction: OZN “ Trecut, prezent, viitor (1995 “ in colaborare cu Dan N. Mihailescu), Mic Dictionar de autori SF (1996), O istorie tematica a literaturii SF (2006).