Dan Farcas, scriitor, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiiale Neidentificate

Dan Farcas, scriitor, Presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiiale Neidentificate

Matematician, informatician, scriitor, cercetător
Ani participare: , , , , , , , , , , , , , , , .

Biography

Matematician, informatician, scriitor, cercetător român al fenomenului OZN și al civilizațiilor extraterestre

Dan Farcas a absolvit facultatea de matematică și fizică la Timișoara. Are un doctorat în matematici la Universitatea București. Din 1962 a lucrat ca informatician la calculatorul electronic MECIPT-1, de la Institutul politehnic din Timișoara, unde a realizat primele simulări de rețele neuronale din România. A condus și a realizat, din 1968, la CEPECA, mari proiecte de informatizare, a predat cursuri de informatică. După 1990 a fost director la Institutul Român de Management, director și director adjunct al Centrului de Calcul și Statistică Sanitară, consilier temporar al Organizației Mondiale a Sănătății și expert al Comisiei Europene pentru sisteme informatice de sănătate. A fost ales în 1993 membru titular al Academiei de Științe Medicale și a fost în perioada 1991-2010 vicepreședinte al Societății Române de Informatică Medicală.

Dan Farcaș este cetățean de onoare al municipiului Reșița. Începând cu anul 1966 s-a făcut remarcat prin publicarea unor povestiri SF. Din anul 1998 a fost vicepreședintele, iar din 2011 este președintele Asociației pentru Studiul Fenomenelor Aerospațiale Neidentificate (ASFAN).

A publicat peste 20 de cărți în domenii precum informatică, matematică, eseuri, ufologie. A publicat peste 700 de articole și a participat la numeroase emisiuni radio și tv, multe dintre ele legate de fenomenul OZN. Cartea Informatica medicală, la care e coautor, a fost distinsă în 1991 cu premiul Gheorghe Marinescu, de către Academia Română.