Dr. Ing. Florin Munteanu

Dr. Ing. Florin Munteanu

Președinte al Centrului pentru Studii Complexe

Biography

Doctor în Ştiinţe:  Inginerie Industrială; specializat în aplicaţii ale Știinţei Complexităţii în inginerie, econofizică, geodinamică şi mediu, precum şi în politici de integrare în educaţie a tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Membru titular al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România,

Membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Tehnice din România,

Co-fondator al Catedrei UNESCO de Geodinamică din cadrul Academiei Române, Institutul de Geodinamică,

Preşedinte fondator al Centrul pentru Studii Complexe – centru UNESCO,  principal promotor al paradigmei Complexităţii în România.

Contributia lui pe insula incepe in 1993 cand initieaza programa de Stiinta & Tehnologie si aduce pe Atlantykron primul laborator personal dotat cu un calculator 286. In acelasi an organizeaza primele cursuri dedicate stiintei complexitatii, promovarii cercetarii experimentale si formarii abilitatilor de abordare interdesciplinara a unor teme specifice cercetarii prospective si viitorologiei.

Din 1995 invita pe insula institute de cercetare printre care Institutul National de Cercetare pentru Sport, si personalitati din lumea stiintifica ca dr. Pierre de Hillerin, dr. Leon Zagrean,  Dorin Dumitru Prunariu, care au devenit in timp o parte din istoria insulei.

In 2001, gandeste noua viziune a insulei Atlantykron, care in scurt timp devine Academia de Vara Atlantykron.

Florin Munteanu face parte din echipa Atlantykron de 21 de ani si este unul dintre cei mai iubiti si asteptati invitati ai insulei. Cunoasterea enciclopedica si farmecul cursurilor pe care le sustine il preceda si este usor de remarcat pe insula, deoarece este inconjurat in permanenta de studentii academiei.