CryptoData Sponsor la Atlantykron 2023

CryptoData Sponsor la Atlantykron 2023

Biography

CryptoDATA Tech este o companie românească fondată în 2013 ce activează în domenii precum securitatea cibernetică, telecomunicații criptate și inteligența artificială pentru a oferi soluții IT cu ajutorul tehnologiei Blockchain.

Compania a debutat ca un centru de procesare date pentru minarea de criptomonede. În 2015 a devenit cel mai mare centru de procesare a datelor din Europa, cu un consum de energie electrică de peste 5 MWh. În anul 2016, inginerii CryptoDATA au dezvoltat primul protocol de securizare a canalelor de comunicare prin intermediul tehnologiei Blockchain numit Voice Over Blockchain Protocol, protocol integrat în anul 2018 în smartphone-ul IMPulse K1 și în anul 2019 în laptopul BASM, primele dispozitive securizate integral și criptate prin tehnologia Blockchain destinate utilizatorilor obișnuiți.

 

Începând cu anul 2020, CryptoDATA Tech a adus în România serviciul de battery sharing, Bank of Energy, primul serviciu de închiriere de baterii externe pentru utilizatorii de dispozitive electronice mobile din țara noastră.

De asemenea, CryptoDATA a lansat, în 2021, Wispr, prima aplicație pentru comunicare criptată și transfer securizat de fișiere, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

CryptoDATA Tech și compania parteneră în proiectul Edain, Prisma Analytics GmbH (Germania), au găzduit pe 11 decembrie 2021, prima ediție a evenimentului “Global Knowledge Revolution” în Dubai, Emiratele Arabe Unite. În cadrul evenimentului s-au reunit lideri de companii europene cu scopul de a crește gradul de awareness asupra tehnologiei inovatoare din spatele proiectului Edain, menită să accelereze progresul uman, oferind acces egal utilizatorilor din întreaga lume la cunoștințe aplicabile și acționabile disponibile în Knowledge Vault. Edain beneficiază de o infrastructură hardware dezvoltată de către compania Dell Technologies, cu scopul de a facilita accesul la tehnologia C+8 creată de către Dr. Hardy F. Schloer și dezvoltată de compania Prisma Analytics GmbH.

 

Pe 19 martie, CryptoDATA Tech a organizat evenimentul Decentralized Connectivity Redefined în București, unde fondatorul Tesla, Martin Eberhard, a fost prezent pentru lansarea primul concept de supercar electric dezvoltat integral în România. Momentum este un prototip de supercar electric fabricat de CryptoDATA care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare.

 

 

Printre proiectele viitoare ale companiei putem menționa Tinker, o platformă educațională care revoluționalizează sistemul educațional atât în România, cât și pe plan extern, dezvoltată în colaborare cu UniVRse Education. Prin dezvoltarea unui ecosistem de e-learning format din Tinker Web, laboratoare virtuale, clase virtuale criptate și Tinker Communication, proiectul conceput de compania CryptoDATA se adresează atât instituțiilor educaționale și companiilor mari care necesită o platformă pentru susținerea de conferințe audio-video sau pregătirea și evaluarea angajaților, cât și freelancerilor și organizațiilor care necesită o platformă pentru susținere de workshop-uri și webinare.

 

Printre distincțiile obținute de CryptoDATA se numără premiul pentru cea mai dinamică firmă de IT și inovație din Europa la Gala iSuccess din Dubai (2020) și The Most Visionary Entrepreneur în cadrul Galei iSuccess Awards, eveniment organizat de Forbes France în colaborare cu Fashion TV Global și SuperFilm Studios (2021).