Atelier de fotografie

Se spune că fotografia este arta de a desena folosindu-te de lumini și umbre. Sună frumos, dar fotografia nu este doar atât. Fotografia este un moment. Momentul propriu-zis, pe care îl surprinde fotograful, împreună cu momentul trăit de fotograf atunci când a apăsat pe declanșator. Nu contează marca aparatului sau prețul lui. Important este ca fotograful să vadă momentul. Uneori, chiar dacă nu faci nici o fotografie ci doar ai fotografiat cu ochii minții un moment, tot ești mai câștigat decât un prieten care se plimbă prin locuri scumpe cu aparatură de top.

Cursul acesta este dedicat celor care văd momente și nu sunt încă stăpâni pe echipamentul pe care îl au la dispoziție ca să reușească să le surprindă.

Îmi propun ca la finalul cursului să aibă toți participanții niște baze tehnice bine puse la punct. Cu ajutorul lor, vom face împreună fotografie de portret, peisaj de zi și noapte, astrofotografie, fotografie cu tehnici creative și fotoreportaj (care este de fapt stilul meu de fotografiere). Cadrele le vom discuta împreună în cadrul unei critici constructive, iar pe cele mai bune le vom lua ca material de lucru pentru post procesarea în programe de editare.

Instructor: Maria Silvia – NAE