Comunicarea științei pentru societate

Comunicarea științei pentru societate

Titulari curs : Anca Berlo, Andi Caragea, Cătălin Zaharia

Cândva i se spunea popularizarea științei. Treptat s-a renunțat la termen. De ce?

Probabil (am cunoscut destui), prea multora dintre cei ocupați cu știința li s-a părut că efortul popularizării este prea mare. Prea mare ca să cobori sau să revii în turnul de fildeș? Asta ar fi de întrebat. De asemenea (și iar am cunoscut destui), publiciștii de știință s-au transformat și ei, divers … însă, oricum, evitând din ce în ce mai mult termenul ”popularizare”. Prea vulgar sau cam ne-cool, nu?

Așa că, pentru a nu ne împiedica în termeni, am decis ca acest atelier de Atlantykron să se numească așa: ”Comunicarea științei pentru societate” și să vrea să le sădească participanților dorința de a deveni astfel de comunicatori, fie într-o ipostază sistematică, fie într-una sporadică.

Vom căuta împreună probleme și răspunsuri. Va fi deci o muncă de cercetare. Pentru că noi susținem că a fi comunicator cere să fii cercetător.

Ghizii și catalizatorii atelierului vor fi: Anca Berlo, Andi Caragea, Cătălin Zaharia + invitații ad-hoc.

 

*Atelierul este intenționat ca o aventură tematică. Știm numai ținta și că va începe pe data de 4 august și se va finaliza pe data de 9 august. Celelalte le vom stabili la fața locului și după o primă consultare.