Paturica rotunda SF / Wolf’s pack la Atlantykron XXX

Omul este fascinat de poveştile trecutului, dar si de viitor, pe care îl priveşte cu interes. Ambele se află în folclor, in poveşti, epopei şi mai recent in literatura fantastică şi de anticipaţie.

Anul acesta Păturica rotunda SF continua activitatea sa începută in 6 august 2004. Dezbaterile vor avea loc pe malul Dunării, iar temele abordate vor fi diverse și variate. Programul lor va fi afișat la Copacul Mișu în dimineața zilei de 3 august 2019. Şedințele sunt zilnice de la ora 23:50, durează aproximativ doua ore și vor avea loc în fiecare seara până pe 10 august 2019. Locaţia va fi undeva pe malul Dunarii pe partea stângă a drumului dinspre Amfiteatru spre zona Bacurilor.

Programul Păturica Rotundă SF are peste un deceniu de activitate. Printre realizarile sale se numară împartaşirea bucuriei de a citi catre foarte multi tineri, deschiderea universului anticipaţiei pentru ei, ghidarea primilor paşi in arta scrierii pentru scriitori ce devin din speranţe certitudini.

Anul acesta în perioada 4-9 august 2019 vor avea loc la Atlantykron ședinta ale Cenaclului SF Wolf’s pack de la ora 15.40 până la ora 17.00. Locația va fi afișată la Copacul Mișu în dimineața zilei de 3 august 2019.

Oancea Lucian Cristian s-a născut la Iaşi, însă majoritatea vieţii şi-a petrecut-o la Galaţi. A studiat dreptul administrativ si metalurgia cu specializare în petrochimie. A lucrat în presă peste zece ani la mai multe publicaţii locale şi a colaborat la ZIUA şi COTIDIANUL. La mijlocul anilor 2000 a fost activ in domeniul anticariatelor, dar compania sa fost  doborâtă de criza economică din 2008 dupa care s-a mutat la Bucureşti unde s-a implicat în mai multe cauze ale societăţii civile. Şi-a propus să ajungă prima oară la ATLANTYKRON în 1996 dar drumul a fost “anevoios” şi prima ediţie la care a reusit sa participe a fost abia cea din 2004.  Atunci a organizat şi se ocupă în continuare de Păturica rotunda SF şi Wolf’s Pack, cenacluri literare cu specific Science Fiction. Din 2017 este editorul revistei SF ZIN.

Lector Lucina OANCEA