Păturica Rotunda Science Fiction

Încă din cele mai vechi timpuri omul a fost fascinat de poveşti si de viitorul pe care-l privea cu neîncredere. Cele două s-au găsit reciproc în folclor, poveşti, epopei şi mai recent in literatura de anticipaţie.

Păturica rotundă SF 2017 (Categoria Cultură, Science Fiction)

Omul este fascinat de poveştile trecutului, dar si de viitor, pe care îl priveşte cu interes. Ambele se află în folclor, in poveşti, epopei şi mai recent in literatura fantastică şi de anticipaţie.

Anul acesta Păturica rotunda SF continua activitatea sa începută in 6 august 2004. Dezbaterile vor avea loc pe malul Dunării iar temele abordate vor fi: cultura semizeului (supereroul), adaptarea/părăsirea oraşului sau reconstruirea sa, civilizaţia transportului, colonizarea sistemului solar (primul pas spre stele), disparitia meseriilor sau reinventarea lor, arta războiului ne va defini şi în secolul 21?, negustoria peste o sută de ani. Şedințele încep la ora 23:50, durează aproximativ doua ore și vor avea loc în fiecare seara in perioda 29 iulie – 4 august 2017. Locaţia va fi undeva pe malul Dunarii pe partea stângă a drumului dinspre Amfiteatru spre zona Bacurilor.

Programul Păturica Rotundă SF are peste un deceniu de activitate. Printre realizarile sale se numară împartaşirea bucuriei de a citi catre foarte multi tineri, deschiderea universului anticipaţiei pentru ei, ghidarea primilor paşi in arta scrierii pentru scriitori ce devin din speranţe certitudini.

instructor Lucian Cristian OANCEA