Prof. Alexandru Mironov, senior editor Stiinta si Tehnică

Prof. Alexandru Mironov, senior editor Stiinta si Tehnică

Jurnalist de Stiință, Fondator al Academiei Atlantykron

Biography

Invitat, Coordonatorul Conferintelor zilnice – LUMEA DE MAINE – Fondator al Programului Atlantykron

Alexandru Mironov (n. 27 ianuarie 1942, Vertiujeni, județul Soroca, România, astăzi în raionul Florești, Republica Moldova) este un scriitor, jurnalist și politician român, fost ministru al tineretului și sportului (1993-1996).

A practicat scrima, ajungând vicecampion național. În anii ’90 a fost președinte al Federației Române de Scrimă.

A desfășurat o bogată activitate de popularizare a științei și a „science fiction”-ului în cadrul Radiodifuziunii și a Televiziunii Române, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Știință și imaginație” de pe TVR 1, prezentată împreună cu Mihai Bădescu. A publicat 16 volume și este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a științei. A deținut diverse funcții în redacția revistei Știință și tehnică (un timp Director Onorific), în prezent făcând parte din consiliul editorial și semnând articolele editoriale ale revistei, sub titlul „În direct cu NASA”. Realizează emisiunea săptămânală „Deschide cartea” la postul de televiziune TVRM.

A  fost președinte al Asociației Române de S.F., Pro Con S.F., membru al World S.F., al Asociației Internaționale a Profesioniștilor din S.F., delegat național al Societății Europene de S.F.

S-a numărat printre consilierii Președintele României, Ion Iliescu.

În perioada 28 august 1993 – 11 decembrie 1996 a fost ministru al tineretului și sportului.