Scurtă prezentare

atlantykronlocation2

Academia

Academia se desfăşoară pe o insulă, în mijlocul Dunării, în apropiere de satul şi de ruinele antice de la Capidava, la 20 km de Cernavodă, judeţul Constanța. Un ostrov sălbatic în cea mai mare parte a anului, se transformă timp de zece zile în fiecare vară într-un loc special, aproape magic. Copii, părinţi, tineri, dascăli, actori, oameni de stiinţă din întreaga lume vizitează insula. În aceste zece zile, tinerii se întâlnesc, discută şi învaţă împreună, alături de oameni de ştiinţă, artişti, scriitori şi alţi profesionişti cunoscuţi, într-o experienţă de viaţă şi de educaţie cu adevărat unică.

De-a lungul celor 25 de ani de existenţă Academia a schimbat neîncetat vieţile oamenilor pe care îi atinge şi a dăruit tinerilor cunoştinţele şi experienţele de viaţă care-i vor ajuta să aibă succes în lumea adulţilor.

Istorie şi tradiţie

În 1990, un mic grup de tineri iubitori de Science Fiction a ales această insulă îndepărtată drept un loc ideal, deşi sălbatic, unde să se desfăşoare Tabăra anuală de SF. Era o ocazie minunată să studieze şi să înveţe unii de la ceilalţi. Timpul a trecut, condiţiile s-au schimbat, dar setea de cunoaştere şi de experienţe noi a rămas. După 10 ani, Tabăra s-a transformat într-o Şcoală de Vară. Tradiţia a continuat, având în fiecare an sprijinul unor autorități guvernamentale şi al unor organizaţii neguvernamentale din întreaga lume. Academia a sărbătorit un sfert de secol de existenţă!

În ce perioadă  are  loc

In mod traditional, Academia incepe in cea mai apropiata vineri de 1 august, odata cu sosirea participantilor, si se termina cu plecarea acestora duminica, 10 zile mai tarziu.

ONG-ul organizator este Centrul pentru Studii Complexe.

Evenimentul nu ar putea fi realizat fara sprijinul urmatoarelor ONG-uri, carora dorim sa le multumim pe aceasta cale.